lørdag 1. november 2008

Happy Halloween!

I går var det kjempe gøy for Jonathan! Først pyntet vi vinduet hans med halloween lykter og små spøkelser, også fant vi frem masse godis til de som skulle komme på Knask eller Knep runder.. Når det ringte på var spenningen kjempe stor da Jonatan løp ned trappene for å åpne. Vi fikk besøk av både skjelett, skummel type, middelalder dame og en søt liten prinsesse.. Og alle hadde så klart lyst på noe godt!


Opprinnelsen
Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober, og det nye året ble født om morgenen dagen etter.
Opprinnelig var det en høsttakkefest, Samhain, hvor solguden ble hyllet for å ha gitt folket den grøde de skulle leve av gjennom en lang vinter. Samtidig ble dødsgudene hyllet i forbindelse med det gamle årets bortgang.Alle slags onde ånder og spøkelser var selvfølgelig tilstede hele året og over alt, men i forbindelse med årsskiftet samlet de seg og ble farligere enn ellers. De måtte frem fra sine skjulesteder for å bli med inn i det nye året, ellers risikerte de å forsvinne med det gamle.
Med kristendommen ble det innført en All Saints Day (Allehelgensdag) i mai, men i det 9. århundre ble dagen flyttet til den 1. november. Et annet navn for dagen var All Hallows’ Even, som senere ble forkortet til Halloween. All Saints Day ble en fest for den kristne død, men folk ventet fremdeles at spøkelser, hekser og annet uhyggelig skulle dukke opp den 31. oktober.
(kilde: Festmagasinet.no)

Her er vår lille Tigergutt!

1 kommentar:

Fjóla sa...

Cute little tiger :)