torsdag 23. april 2009

Hilsen til alle lesehester

.... og bokormer! I dag er det Verdens bokdag - og det leses og handles nok bøker i tusen tall i dag... Jeg er kjempe glad i bøker og har en stor bokhylle med mange skatter! Det er noe magisk med biblioteker og bokhyller synes jeg. Er jeg på besøk hos noen så dras øyne på merkelig vis mot boktitler for å se hva eieren leser... Bokhyllen sier mye om folk!
(bildet er lånt fra www.tull.no)

Her er litt om Verdens Bokdag:

Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona, der man hvert år på samme dag setter byen i bokens tegn.

I 1995 bestemte UNESCO at 23. april skal være Verdens bok- og opphavsrettdag. En festdag for boken, men også en dag for ettertanke og fellesskap. Røttene til Verdens bokdag er mange århundre lange. I middelalderen feiret katalonierne i Barcelona sin skytsengel Sankt George 23. april med opplesing og poesikonkurranse. Bokdagen har siden vært en overdådig folkefest i Barcelona, der tradisjonen er at man gir en bok og en rose til en man er glad i.

I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997. Bokhandler, bibliotek, skoler og foreninger er med på festen.
(fra www.verdensbokdag.no)

Jeg tror jeg skal feire dagen med å lese en bonus bok for Jonathan når vi skal legge oss. Det går mye i Kaptein Sabeltann, Travelby, Mumi, Byggmester Bob og ikke minst historier om MUSEN ("fortell om musen mamma" sier Jonathan når jeg skal legge ham). Da må jeg finne opp en historie om musene som bor i veggen hans (det er det han som har funnet ut...): mamma-musen, pappa-musen, lille-musen, tjukke-musen (som forøvrig satt fast i musehullet en dag etter å ha forspist seg på ost!) og postmann-musen. Tror jeg snart går tom for musehistorier, så om noen har tips på bøker med musehistorier mottas det med takk...

Ha en fortsatt super lese-dag!
Klem fra Tone

1 kommentar:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Heisann:)
Saa koselig at du liker bloggen min, det gjoer meg glad at bloggen kan glede andre foruten venner og familie. Det var jo slik det hele startet, at det skulle vaere en maate for familien aa foelge livet vaart paa her i Spania. Naa har bloggen vokst seg bittelitt stoerre og det er moro aa faa nye lesere! Jeg er foerovrig innom bloggen din hver dag ogsaa og liker den kjempegodt!
Jeg fikk lyst aa lese den boken "balansekunst"... Er den fortsatt bra?
Jeg leser endel paa catalan for Marcus, men ogsaa masse paa norsk saaklart. Spansk er det mindre av ettersom vi stort sett har boeker paa catalan. Og dessuten er spansken min bob-bob...! Har liksom satset paa aa laere catalan foerst og fremst siden innbyggerne i Banyoles bare snakker katalan og er veldig stolte av sitt spraak og sin kultur... I Barcelona er det mye mer blanding av spansk/catalan, kanskje en 50-50.
Hadde du reist mye i Spania forresten? Hvilken del liker du isaafall best?
KLEM:)