torsdag 16. april 2009

Ukens bok

Nå er jeg i gang med enda en vidunderlig bok av Rohinton Minstry som heter Balansekunst. Den er på nærmere 800 sider - men timene bare fyker avsted når jeg leser den. Leser litt hver gang jeg ammer og det gjør jeg jo stort sett hele dagen føles det som! Her er litt om boken:

Handlingen i boka utspiller seg i Bombay, og forteller historien om syersken Dina Dalal, skredderne Darji og Omprakash og studenten Maneck. Gjennom disse personenes historie får vi vite mer om Indias fortid; fra selvstendigheten i 1947 til unntakstilstanden i 1975. Forfatteren er selv Indisk og klarer virkelig å gi et realistisk og beskrivende bilde av India slik at man selv føler at man er tilstede i gatene omgitt av dufter, lyder og stemninger!


OM Forfatteren:
Rohinton Mistry ble født i Bombay i 1952, men har vært bosatt i Canada siden 1975. Han arbeidet mange år i bank, mens han studerte engelsk på universitetet og skrev noveller.
Mistry debuterte som romanforfatter i 1991 med "Så lang en reise". I 1996 kom "Balansekunst" - for denne romanen ble forfatteren tildelt The Commonwealth Writer Prize, og den ble dessuten nominert til The International IMPAC Dublin Literary Award. Også romanen "Familieanliggender" er kommet på norsk. Alle Mistrys romaner har vært nominert til Bookerprisen. (Kilde www.aschehoug.no)

Jeg har tidligere lest Familieanliggender av samme forfatter - og denne er minst like god! Terningkast 5 på den begge to!

Bokhilsen fra Tone

2 kommentarer:

Mammadamen sa...

Balansekunst har jeg og lest, og likte den veldig godt:-) Den var dog veldig trist. Kanskje jeg skal lese Familieanliggender også, den har jeg ikke lest.
Du må ha en fin kveld, har forresten lagt deg inn i blogglisten min:-)

Heidi Margrethe Wangen sa...

Heisann Tone! Den boken syns jeg absolutt hoertes ut som vel verdt lesning. Skulle gjerne kunnet mer om Indias historie... Vi tenkte uansett begynne med aa se filmen "Slumdog millionaire"... Det kan jo vaere en intro India paa en maate!
Klem fra Heidi.