mandag 5. oktober 2009

Reisedagbok fra Krakow

Gjett om vi har kost oss i Krakow da! Det var virkelig en perfekt destinasjon å reise på jentetur til. Vi dro med Wizz Air fra Torp som tok ca 2 timer og deretter 1,5 time med buss fra Katowiche til Krakow. Så 4 timer etter avgangen fra Torp lå vi på sengen på hotellet vårt.
Vi bodde midt i smørøyet bare et ørlite steinkast fra torget i Gamlebyen, Rynek Glowney. Bedre kunne vi ikke bodd. Hotellet REZYDENT var fint, 3 stjerner, rent og pent og med frokost på en veldig koselig tradisjonell restaurant på torget siden hotellet ikke hadde egen restaurant.Vi var 6 jenter som har kjent hverandre siden gymnaset så det var et perfekt reisefølge! Her er vår lille reisedagbok:

Fredag: Vi kom til hotellet ved 17-tiden så det ble vi litt vin på rommet før vi gikk på den festlige restauranten Piano Rouge. Utover natten ble det danset utallige trinn på et par nattklubber. Undertegnede tok kvelden kl 2 og de mest iherdige dansesko holdt ut til 4!
Lørdag: Denne dagen ble det masse shopping og tusling i gamlebyen, middag på en restaurant jeg ikke husker hva heter og dansing på en skikklig lokal polsk nattklubb med bare polakker som ikke kunne engelsk!
Generellt var polakkene ganske dårlige i engelsk, men med litt god vilje og peking var det ikke noe problem.
Søndag: En del av oss dro på det fanstastiske Wavel Hill og besøkte det orientalske museet, våpen museet og de konglige leiligheter. Deretter var det lunsj og en del timer på shoppingsenteret Krakowska. Kvelden ble avsluttet på Miod Malina som har fått omtale i Micheleng guiden. Det ble biff på hele gjengen og etterfølgende sms'er til mennene hjemme om hvor fantastisk god den var!
Mandag: Med avgang fra hotellet kl 06 ble det ikke tid til stort annet enn en liten dupp på bussen....Vi var hjemme på Torp kl 12.30 så det er ikke lange veien hjemmefra til Krakow!

Her er mine terningkast for reisemålet:
mat/restauranter: 6 (både lokal og internasjonale menyer av høy klasse til 1/3 del av prisen hjemme))
shopping: 6 (billig lokalproduserte ting som rav, krystall, skinn mm, annet lå ca 70-80 % lavere i pris enn hjemme)
gjestfrihet: 4/5 (dårlig engelsk gjorde kommunikasjon av og til vanskelig)
attraksjoner: 6 (byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er Polens kulturhovedstad)
uteliv: 6 (masse barer og nattklubber med topp musikk)
Overnatting: 5 (vi bodde på 3 stjerner som var tilsvarende 3 stjerners her hjemme)
Reisemålet passer best for voksne (alle kategorier) siden jeg ikke så en eneste lekeplass eller museum for barn. Tror en liten krabat hadde kjedet seg litt og vi så svært lite barn bortsett fra inne på kjøpesenteret. Men det var gøyale hestedrosjer som sikkert er poppis blandt de små så med litt fantasi kan det kanskje være ok..


Hjemme hadde Lindmussen mannen holdt fortet og huset var strøkent! Hvilken fantastisk mann jeg har!!! Og dere kan tenke dere hvor deilig det var å få go'gutta på fanget og kose litt igjen!!! Det ble pakker på både store og små. Klær til de minste med masse namme til Jonathan og namme til pappa.... Til ho mor ble det et par plagg også gitt!

Klem fra Tone

4 kommentarer:

$$$ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Heisann, du har skrevet feil navn på restauranten vi var på søndag. Riktig navn er: Miod Malina.

Takk for hyggelig tur!

Mariann sa...

Heisann,
det hørtes ut som en veldig vellykket tur :-) ble nesten fristet til å ta turen selv :-) Flott med slike rapporter.

Vi har kjøpt huset til Kjetils besteforeldre som skal totaloppusset, så vi har litt å drive med fremover, hehe. Men nå er som sagt håndverkere er på plass og arbeidet skal snart begynne, så vi håper på å være på plass til jul.

Interiørarkitekten tok litt under 1000-lappen pr time og jeg tipper vi bruker henne i 3-4 timer for rådgivning, kanskje til noe tegning osv senere i prosessen også. Får se hva hun kommer opp med :-)

Ha en deilig tirsdagskveld. Her plasker regnet ned :-)

Cathrine sa...

Heisann!
Det var en utrolig opplevelse å få giftet seg på Mallorca..Vi var tilsammen 24 stk.Vi ble viet i "kirken " på Palma Nova,resetn av festen holdt vi på hotellet oss på Sea Club i Alcudia,kan ikke får ros hun sjefen nokk.Hun var kjepmeflink til å ordne ut..Frisøren var like ved og de hadde kun åpent for meg den dagen,gjett om heldig..Vi leide oss bil som mannen til min forlover kjørte oss til Palma Nova med,resten av gjengen leide vi buss til..Må si jeg var helt utmattet den dagen,men gud for en fin opplevelse..
Hvor skal dere ha ting da?

Klem
Cathirne