søndag 15. november 2009

Hvordan lagre lekre lys

Min mamma er super kreativ og finner på spennende ting å lage hver jul. I år har hun overgått seg selv og laget masse flotte ting med Jonathan. Han var hos henne i helga og kom hjem med et stort smil og hadde laget mange hemmeligheter og julegaver. Noen fikk vi se med en gang...

Mamma har også lært meg å dekorere lys med servietter. Det er fantastisk lett og blir superfint! Slik gjør du det:

1. Riv eller klipp ut et fint motiv fra en serviett. Å rive gir det beste resultatet siden kanten ikke blir så hard og tydelig. Ta av det ene laget av servietten der bildet er og bruk dette.

2. Varm innsiden av en teskje over et lys.

3. Legg motivet på lyset og la undersiden av den varme skjea gli over motivet slik at det smelter inn i lyset. Start på midten av motivet og gå ut så du ikke får luftbobler. Det er lurt å plassere motivet langt ned på lyset så har du det lengre.

Når du brenner lyset er det lurt å skjære av den myke kanten når du har blåst ut lyset. Da slipper du at kantene faller inn og motivet blaffer opp. Det brenner ikke mye - men det kan komme et lite blaff... Ikke så lurt..

De to lysene til venstre har mamma laget og er utrolig vakre når de brenner. Hun har også brukt glitter penn til å tegne rundt stjernen og lage små glitterblomster på sine lys. Nisselyset er mitt første. Men øvelse gir mester!

Smil fra Tone

2 kommentarer:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Saa genialt:) Aldri hört om denne metoden för, bare penn.
Saa koselig med juleaktiviteter! Jeg har begynt paa julekalender i kveld:) Haaper den blir OK, min förste hjemmelagde EVER!
Ha en fin kveld!
Heidi.

Vigdis sa...

Så smart! Sånn kan jo jeg også prøve. Har bare hørt om det samme med strykejern, men har ikke hatt lyst til å utsette srykejernet for det...