tirsdag 10. november 2009

Snart Jul med min glede!

Jo ho... I dag er det 6 uker og 2 dager til jul. Visste du det??? Åå lykke. Jeg simpelten eeelsker jul altså! Ja, egentlig alle mulige tradisjoner! Men julen er magisk, hellig og helt spesiell. Jeg har blitt spurt av http://foreldremanualen.blogspot.com/ om mine juleminner og tradisjoner, og her kommer svarene:

Hva er ditt beste julegavetips?
Hjemmelagde kaker og konfekter, pakket inn på en koselig måte, for eksempel i kremmerhus med gammeldags glansbilde på. Ellers synes jeg ideen med å gi eldre, kanskje litt ensomme mennesker, en kalender med mange hyggelige aktiviteter skrevet på. Tenk deg så mye glede et eldre menneske kan ha av å gå og glede seg til en hyggelig aktivitet med familien, feks middag, kino besøk, gå på utstilling, handle julegaver sammen osv. Mitt svar blir altså: TID, OMTANKE OG KJÆRLIGHET!

Hva er din favoritt aktivitet sammen med familien i jula?
Dra på en bondegård en uke før jul og kjøpe eller hogge eget juletre. På den gården vi drar er det små dyr, gapahuk med bål, nisse, godteri til barna og musikk. Det er en kjempe koselig aktivitet for vennefamilier med barn. Man tar med litt pølser, hogger tre og griller. Når man blir kald på nesa går mann inn på låven og klapper dyrene, kjøper noe fint til jul og drikker julebrus eller gløgg.

Hva klarer du deg ikke uten i jula?
Juletre! Så fort det er tent er det jul! Og jeg pynter tidlig altså. Jeg kaster meg på butikkene som er i gang 1.desember og pynter av hjertens lyst. Det er jo DA jeg er i julestemning. Så får det heller være at all pynt ribbes før nyttårsaften. Da liker jeg å møte det nye året med "blanke ark" og rent hus.

Hva er ditt morsomste juleminne?
Jonathans første nissejul. Når han var 2 år opplevde han julenissen (onkel Ketil) som kom med pakker. Og nesten alle pakkene var jo til ham. Neste året var det hakket morsommere for da var det pappa som var nissen (det visste jo selvfølgelig ikke han!) og han visste at han måtte si at det var han som var det snille barnet!

Forresten har jeg et morsomt minne til. Vi var til julemiddag hos mormor når jeg kanskje var 9-10 år også hadde hun glemt å koke poteter til ribba. Mormor var nok like jule-gal som meg tror jeg, for hun var så lykkelig når hele familien var samlet! Og det synes jeg er det flotteste med høytider også.

Hva får deg i god julestemning?
Et lett snødryss på juleaften morgen eller duften av jul i form av pepperkaker, mandariner og gløgg.

Så, nå vet alle at jeg er vill etter julen og er i gang med julegave handling. Kast deg på om du vil....

1 kommentar:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Saa koselig innlegg! Aa,naa lengte jeg etter julen og virkelige starte vaare egen tradisjon med min lille familie:)
GLEDER meg. Tenkte aa slaa til med en hjemmelaget kalender i aar!
KLEM!