onsdag 30. desember 2009

Refleksjoner ved årets slutt....

2009 ble et år til ettertanke...
Store endringer ble det i livet vårt med en vakker, velskapt sønn til som ble født i mars. Han var helt perfekt - akkurat som storebror.

Sommeren og høsten ble en tid med mye sykdom. Jeg ble lagt inn på sykehuset 3 ganger med lungebetennelse og hele familien fikk svineinfluensa på en gang. Heldigvis er vi nå friske og raske og klarte den bøygen også. Men disse episodene gav meg en stor takknemlighet over livet; å få leve og delta i barnas og min kjæres daglige liv. Ikke alle er så heldige... Det er heller ingen selvfølge...

Mitt nyttårsforsett er å sette pris på dagen i dag, vise kjærlighet til de man elsker, være mer tolmodig og ha omtanke for andre. Akkurat slik som min mormor var...

De beste ønsker for et fredelig nytt år til mine kjære venner og familie!
Klemmer fra Tone

tirsdag 29. desember 2009

Brudekjolen er bestilt...

I dag bestilte jeg KJOLEN som jeg har tittet på i 2 måneder. Den blir bare vakrere og vakrere for hver gang jeg ser den, og om 3-4 måneder er den MIN! Hurra! Dere får selvfølgelig ikke se bilde av den, for jeg er overtroisk, og VET min fremtidige mann snikleser bloggen min! Men en ting kan jeg si: dere har nok ikke sett noe lignende...Den er nemlig ikke helt tradisjonell - bare utrolig vakker! (nyskjerrig nå!??) Jeg har fått mammas tiara som hun brukte når hun giftet seg og får låne slør og cape. Så nå mangler jeg bare noe blått og en mynt i følge tradisjonen. På denne siden fant jeg opprinnelsen: http://www.bryllupsvenner.no/bryllupsartikkel-17-gode-bryllupstradisjoner-20-side3.html

Bryllupstradisjon 15: Noe gammelt, noe nytt, noe lånt og noe blått.

Bruden skal bære noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått. Det lånte skal ikke være lånt fra en fraskilt kvinne, da dette vil bringe ulykke inn i det nye ekteskapet - om vi skal tro den gamle tradisjonen. Den lånte gjenstanden skal dermed være lånt av en lykkelig gift kvinne, slik at denne gjenstanden fører lykke med seg inn i det nye ekteskapet. Noe gammelt symboliserer en fortsatt tilhørighet for bruden til hennes familie og fortid her. Noe nytt står for lykke inn det nye, og den nye verden som venter henne når hun starter livet med sin nye mann. Den fargerike gjenstanden, altså noe blått, har vært forbundet med ekteskap i mange hundre år. I det gamle roma, ble blå farge bært av bruden for å symbolisere kjærlighet, anstendighet, ærlighet og renhet. Fra England kjenner vi reglen som "Something old, something new, Something borrowed, something blue - and a silver sixpence in her shoe." - En sixpence, var en mynt de hadde i England fra 1551 til 1967, og var verdt seks pennies. "A silver sixpence in her shoe" representerer derfor velferd, økonomisk lykke og trygghet. Optimalt skal den være gjemt i venstre sko, og man vet også at i Skottland var det vanlig at brudgommen gikk på denne under hele bryllupsdagen, men det er senere blitt gjort om til brudens tradisjon. I disse dager er det veldig vanlig at flere butikker har slike "pennies" for salg nettopp til bryllup, men det er også vanlig å bruke en mindre mynt. Her i Norge brukes gjerne den minste mynten vi har, nemlig den kobberfargede 50-øringen.

God natt fra Tonemor

mandag 28. desember 2009

En genial julegave

Av far i huset fikk jeg, i tillegg til masse fint, en super smart julegave som jeg kommer til å bruke annen hver dag. Nemlig en hår turban! Den er helt konge og kan varmt anbefales! Smil fra frøken UrbanTurban

lørdag 26. desember 2009

Den søte juletid....

..gir mange koselige foto muligheter. Og med mitt nye kamera er jeg irriterende til stede... Her er litt av julens minner:

Julaften var vi hos mommo og i to koselige dager har vi hatt besøk fra andre siden av fjorden. Veldig koselig! Vi var til og med så heldige å få ha mimmi hos oss over natten fra 1. til 2. dag. Det var stoor lykke for Jona når han kunne løpe inn til mimmi kl 05.15 til morgen i dag og få en time med eventyr på sengen hos henne.. Men det var til gjengjeld en trøtt gutt som ble lagt i kveld. I morgen blir det julebrunsj hos venner for Theo og meg. Det blir koselig!

Håper dere alle har hatt en magisk, eventyrlig og fantastisk hyggelig jul!

Klem fra Tone

mandag 21. desember 2009

Besøk av Jamie Oliver ...

Vel i hvertfall nesten. I dag lagde jeg Jamie's Krydderpølser med søtpotetmos og syltet rødløk. I mangel på Chipolata pølser ble det Chorizo pølser - og det ble også bra. Spesielt var de syltede rødløkene veldig gode tør jeg påstå. Det som var veldig lurt, var at det var en stoor posjon, så nå har jeg et digert glass i kjøleskapet med syltet rødløk til en hver anledning. Søtpotetmos var derimot litt merkelig synes resten av familien, så det blir nok ingen repetisjon av den varianten...

Her er oppskriften på tilbehøret:

SYLTET RØDLØK
100 g smør (+ ekstra klatt til senere)
3 rødløk kuttet i 8 båter
1 ss friske timianbladet (tørket går også fint)
1/2 - 1 fersk rød chili i tynne skiver
2 ss brunt sukker
en dæsj god balsamicoeddik

Smelt smør i en kjele med en dæsj olivenolje. Tilsett rødløk, timian og chili. Kok på lav varme i 20-25 min. Rød inn ekstra klatt med smør, sukret og balsamicoeddiken. Kok i ca 10 minutter til så rødløken er glasert og klebrig.

Serveres varm, men kan også settes kaldt og oppbevares i et glass i kjøleskapet.


Takk til Jamie!

Mett og fornøyd smil fra Tone

søndag 20. desember 2009

En koselig søndag

I dag har jeg faktisk sovet til kl 11.00! Tenke seg til. Jeg ble helt satt ut da jeg så hva klokka var. Men så skal det også sies at jeg var på nissefest hos venner til kl 01.00 også da. Det var så koselig. Det var nydelig buffet og hyggelig pakkeutdeling. Også fikk jeg smake verdens beste julelikør. Ble lovet oppskriften av snille Kristine - så kanskje noen av dere får smake den en dag!

Etter søvnen var gnidd ut av øya, bar det i veg ut på landet for å kjøpe juletre. Vi fant et nydelig ett, fikk godis av nissemor og hilste på de små dyra. Men det var myyye folk, så neste år velger vi nok å dra litt tidligere. Jona og jeg pyntet treet før vi dro ut for å leke nisse og dele ut pakker til to av vennene hans. På vei hjem svingte vi innom et fantastisk julehus pyntet i amerikansk stil. Det var så flott at Jona utbrøt "Ååå mamma - se et pepperkakehus!!" Etter gullene var lagt, laget jeg tapas til kjærsten og meg. Så nå er vi stapp fulle av foccacia, hvitløksreker, kjøttboller, ost, tortilla española, alïoli og ost. Deilig deilig. Og denne upopulære kompisen her får vente til i morgen:God natt fra Tonemor

fredag 18. desember 2009

Relaxa beibi...

Begge guttene har hatt saccosekken mommo har sydd med stoff fra "Stoff og Stil" i Drammen. Den er i myyk baby fleece og er like skjønn som den ser ut til...Som dere ser kan den brukes til å sitte, ligge og henge på... Skikkelig digg ser det ut til:

- Kanskje julegavetips til den relaxa voksne som har "alt"?

Kinokveld uten snop!

I går kveld var Cath og jeg på kino og så denne filmen:
Som forventet, var den selvfølgelig fantastisk bra!

Vanligvis er jeg en skikkelig kino-godte-spiser, men etter de to hypnose seansene jeg har hatt for å slutte med denne hystriske godte-knaskingen, er jeg nærmest kurert. Jeg hadde med en halv mørk sjokolade plate og en pastill eske,- for filmen kunne jo blitt direkte ødelagt UTEN kino godt! Men jeg hadde faktisk ikke lyst på! Sjokoladen lå i veske til det bare var en halv time igjen, og av ren nyskjerrighet smakte jeg to biter og det var helt nok!! Dette var til og med min favo-sjoko! Kan dere tro det! Hypnosen fungerer. Det skal sies at jeg har en cd med selvhypnose som jeg hører på innimellom også. Men det gjør jeg like mye for å slappe av for jeg kommer i en utrolig avslappet modus etter å ha hørt på den! Tør ikke tenke tanken - men kanskje jeg er kurert. Sjoko smaker ok men klarer meg med et par biter... Hurra!!

Vel nå får jeg ta meg en frukt folkens!
Smil fra Tone - tidligere æresmedlem i AS (=Anonyme Sjokoholikere)

torsdag 17. desember 2009

Forsikringer....og lån...phu...

I dag er den store økonomidagen. Vi skal i banken og låne masse penger for nå er det garage, bryllup og ny bil til far som står på trappenen fremover. Og det ligger ikke akkurat noen tusner og støver noen steder hos oss...

I samme slengen har far i huset vært flink og hentet inn forsikrings tilbud fra Gjensidige og Vesta Hansa Trygg - eller hva de nå heter nå... Vi har IF og trodde vi hadde en god pris. Men ser ut som vi kan spare enda noen grunker på å bytte igjen. Sist byttet vi fra Sparebanken til IF og sparte mange tusner. Men ting forandrer seg hele tiden og det lønner seg jo å ta en runde på både lån og forsikringer i blandt! Noen som har noen tips på billige og bra forsikringer for hus, bil og personer? Vi er lutter øre!

Jeg må jo si at jeg synes sånne ting er sååå kjedelig!!! Vil helst slippe å forholde meg til det. Men ser at vi sparer mange tusner på å ta slike runder innimellom... Og det igjen gjør jo at vi kan ta lånet på færre år og heller betale mer inn i måneden..

Oppgitt smil fra gjeldsslaven....

tirsdag 15. desember 2009

Julestri - eller total chilled?

Jeg er ikke noe tilhenger av å stresse hverken når det gjelder jul eller andre dager. Juleaften mener jeg dessuten ikke kommer som noen overraskelse siden det hvert år er den 24.desember. Derfor streiker jeg mot alt som heter stress, handler julegaver før 10 desember, baker alle kaker på en gang og gir huset en jule-katte-vask. Til noens skrekk pynter jeg også huset HELT klart (bortsett fra treet) den første uken i desember. Så derfor er dette meg nå:
Ikke stress for mye du heller kjære blogg venn! Det viktigste er samværet - ikke at huset skinner fra topp til tå og du har 10 slag i boksene som ikke blir spist opp uansett!

God førjuls tid!

mandag 14. desember 2009

En vakker prins er født

Min kjære venninne Elisabeth har fått en flott liten gutt i helgen! Å jeg blir så lykkelig når noen jeg kjenner er så heldige å få oppleve det vakreste i verden; nemlig å få et perfekt lite barn! Hurra for dere Elisabeth!
Her kommer et lite dikt til den lykkelige familien:

Ti små fingre, ti små tær,
å så vakker prinsen er.
To små ører som muslingsskall,
hodet rundt som en liten ball.
Dunet,bløt-liten og god
best i verden for oss to.
Fingre som griper i pappas hånd
lite barn er det sterkeste bånd.
Sover i mammas armer
oser av melk og varme.
Glemt er venting,
glemt er smerte,
når det banker i det lille hjerte!

Gratulasjonsklemmer fra Tone og gutta

søndag 13. desember 2009

Jentekveld

I går fikk jeg besøk av søte venninner fra Oslo: Trine, Snefrid og Line. Lykke var stoor siden det var et år siden sist vi så hverandre!! De søte tanter hadde med pakker til både liten og stor siden de ikke hadde hilst på vårt seneste tilskudd i familien. Masse fine gaver: En av de flotte gavene var en bie som hoppet opp og ned fra Stina. Den var virkelig interessant!!! Her ser dere Theo i full gang med å fange den! Ikke lett når den satt fast i en springfjær og hoppet opp og ned! Fyy så irriterende!!

sAAAnTAAA LUciiiiiiiAAAA....

På fredag var det Lucia i barnehagen, så vekkerklokken måtte på kvart på seks for å rekke å få alle opp av dynene og klare i tide. Kl kvart over sju skulle nemlig hele familien stå klar utenfor barnehagen! Jonathan synes det var kjempe stas med besøk i barnehagen for etter vi hadde sett toget ute skulle vi være med inn på Lussekatter. Se som han koste seg!

Riktig god Lucia til alle! Smil fra Tone

lørdag 12. desember 2009

En buss sjafør en buss sjafør...

I dag har vi ikke hatt bilen siden far i huset har kjørt i stykker sin bil og må låne min. Ja ja tenkte mor. Det går altid en buss. Og gjett om det var poppis! Jona smilte fra øre til øre og DIGGET BIIG TIME å kjøre buss. Så nå spørs det om det blir mulig å få han med i bilen igjen. Kanskje vi må bli miljøvennlige og kjøre buss overalt nå...

Det var i hvertfall en super dag. Jeg og gutta kosa oss i byen med kafe besøk, siste innkjøp av julegaver og litt leking på lekeplassen. Pølse på julemarkedet ble det også gitt.

I kveld kommer mine 3 søte venninner fra Oslo, Trine, Line og Snefrid. Jeg har funnet fram en supersize MASI rødvin - så her skal det koses!

God helg!

torsdag 10. desember 2009

Knerten dilla...

Jona har virkelig fått Knerten dilla. Etter å ha sett filmen med munnen åpen og nesten tårer for at den var slutt, kan vi si at gutten virkelig har dilla.. Så det var klart at vi måtte ned og spikke Knerten på julemarkedet forrige uke. Etter en møysommelig gjennomgang av en stoor pinnehaug med potensielle Knerter, ble det en snodig Knert med ulike armer og ben som ble The One. Da jeg hadde pyntet litt på den, tittet Jona på sin nye venn. Han så litt misfornøyd ut og utbryter: MAMMA, NERTEN KAN IKKE NAKKE!!!!

I dag skal vi på biblioteket og hente den nye Knerten boka og spillet som vi har stått på venteliste for. Hurra. Det blir gøy!
Ha en fin dag!

Nedtelling for pepperkakehuset...

Huff og huff - når vi våknet i dag hadde hele pepperkakehuset seget sammen til en haug! Det skal sies at huset i utgangspunktet ikke hadde de beste forutsetninger med en langvegg som manglet (den var knekt i pakken..). Men at den skulle ta julekvelden så fort var en overraskelse! Så i dag blir det pepperkakehus spising i stedenfor at vi skulle ha knusing! Kompisen Jesper kommer på besøk så det blir gøy! Har også marsipan i 3 farger som skal lages og pyntes så det går nok bra! Resulatatet kommer i morgen!

Her er noen bilder fra pyntingen forrige uke.
Smil fra Tone

lørdag 5. desember 2009

Julegavetrekning

På denne koselige bloggen med mange flotte produkter til salgs har de en hyggelig trekning på gang: http://garasje-salget.blogspot.com/2009/11/give-away.html Bli med du også da vel?!

Ha en fin morgenkvist du også...

Bryllups musikk

I går kveld var vi på den lokale puben i Stavern og hørte på to gutter som spiller kjempe bra. Vi hadde holdt dem av for underholdning i bryllupet vårt i juli og ville høre gutta live før vi endelig konfirmerte. På en så viktig dag er musikken viktig. Vi skal jo forhåpentligvis svinge oss litt på gulvet og trenger noe med litt fart i - og noen som er allsidige. Og disse gutta var det fart i gitt!! Siden noen gjester sikkert leser siden, forteller jeg ikke mer, for noe må være overraskelse også! Men jeg kan si at det ikke blir Ukulele.

Smil fra Bridezilla

Fem slag på en dag...

I dag har vi jentene i syklubben vært super effektive og gått sammen og bakt masse kaker før jul. Vi var fem jenter som hadde med hver vår deig så nå er disse slagene unnagjort:


- pepperkaker
- sjoko risboller
- kola stenger
- kromkaker
- Havremakroner


Ei av jentene er lærer på en skole hvor vi fikk låne heimkunnskap - kjøkkenet, så vi hadde god plass til å boltre oss. Jeg lagde 10 brett med Kola kaker med denne fantastiske oppskriften fra min svigerinne to be:

KOLA-KAKER (alias Kolasnitter/stenger)
200 g smør
200 g sukker
300 g hvetemel
2 ts natron1 ss lys sirup
2 ts vaniljesukker

Bland alt med hendene (ta ut smøret i god tid så det mykner), del i 4 lange stenger som presses litt på plata. Steke ved 180-200 grader til passe farge og begynner å boble litt, ca. 10 minutter i min ovn. Del på skrå med én gang. Det er en liten oppskrift, så lage gjerne dobbel posjon med en gang for disse kakene får bein å gå på kan jeg love!

Før bakingen satt i gang fant jeg ikke lommeboka mi - hvilket er sååå typisk meg - så jeg endte opp med å sperre to kort. Og NATURLIGVIS fant jeg lommeboka 5 minutter etterpå! Sukk og sukk! Det værste var at Lindmussen mannen ikke ble det minste overrasket siden dette ikke er første gangen!

Oppgitt....Smil fra Tone

torsdag 3. desember 2009

All I want for christmas....

.. er en brannmann hatt, tenker nok mange små gutter på 3-4 år. Det er jo akkurat den fasen Jonathan er i nå... Vår lille brannmann skal få en lur leke fra Sjarmtrollparty: http://www.sjarmtrollparty.no/ som han forhåpentligvis får masse bruk for fremover når tallene skal læres og regning dukker opp. Så nå tyvstarter vi littegrann. Det blir også en liten tilleggsgave - noe han ønsker seg. Han har masse på ønskelisten med bilbane og heiskran ganske høyt opp.. Men det er heldigvis også andre enklere leker han ønsker seg.. Vi får se...Theo på 8,5 mnd vet jeg ikke hva vi skal kjøpe til enda. Han har jo arvet alt mulig etter storbror. Mer leker enn han kan leke med. Klær i alle størrelser. Og masse bamser og ting til rommet sitt... Noen som har lure ideer til småttinger mon tro?

Smil fra julenissemor..

onsdag 2. desember 2009

..og du kjenner du blir varm og tung.....

På mandag var jeg på noe veldig spennende kan du tro! Jeg la meg (frivillig!) i stolen til en hypnotisør for å bli kvitt sukkersuget og den infernalske sjokolade dilla jeg altid har hatt. Som den helt håpløse godis-dronningen jeg er, har jeg prøvd alt mulig for å ikke få lyst på godt:
-pusse tenna rett etter mat
-ta en gulerot når suget kommer
-gi meg selv små belønninger når jeg holder meg
-gå en tur i stedenfor
-alliere meg med en venn
-spise krom
-kjøpe inn masse lekkert grønt og sunt
-og rett og slett å skjerpe meg!!!

Etter å både ha hørt og lest mye bra om Sandefjord Hypnoseterapi og Henry Leander Andersen http://www.hypnoseterapi.net/ bestilte jeg time. For ca 2000 penger skulle han få kurere min trang til det søte...

Det var med skrekkblandet fryd jeg la meg godt til rette i stresslessen hans og begynte å slappe av. Det var ikke noe skumle pendler å titte på eller mantra jeg skulle si, bare lytte og slappe av. Og slappe av klarte jeg til gangs. Øyne var som limt igjen og jeg kunne ikke reist meg fra stolen om jeg så hadde villet. Det var underlig avslappende. Og når hjernen min var helt avslappet og tom fra tankespinn som den altid er fylt av begynte han og gi meg "dårlige" assosiasjoner til godis og sjoko. Og det virket. Når jeg var i hypnose kjente jeg selv at jeg smakte ekkelt i munnen og jeg snurpet munnen for å slippe å smake. Når jeg var ferdig var det som jeg hadde slappet skikkelig godt av i 40 minutter, var utrolig klartenkt og veldig motivert. Og jeg må si at jeg, etter 3 dager, har ikke det minste lyst på sjokolade. Det byr meg fullstendig i mot! I stad skulle jeg kose meg med en nøtteblanding og oppdaget til min overraskelse at jeg hadde plukket ut alt som het sjokolade i den og lagt ved siden av! Og "mitt gamle jeg" som ville plukket dem ut for å bare spise dem!!! `

Så nå gjenstår det å se om hjemme cd'en og den siste timen hos Henry vil gjøre at jeg klarer å holde meg gjennom juletiden med alt det godiset som står på alle bord??!! Det blir den ultimate prøven!!! Kanskje jeg klarer et nyttårsforsett før nyttårsaften i år... Jeg skal gjøre mitt beste!

Wish me luck! Smil fra anti sjokoholikeren (?)