Jeg starter i dag med å bake favoritt brødet: Ingers rugbrød. Det er helt fantastisk godt, er sunt som bare det, lett å lage og metter leenge!
(3 stk 2 liters former)
1,3 kilo fin, sammalt hvete
200 gram fin, sammalt rug
200 gram helkorn hvete
75 gram gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8-2 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs! Forhev deigen i 30 minutter, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 20 minutter. Deigen slås med igjen og helles/spas opp i smurte former. Heves på nytt i 20 minutter. Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
I ettermiddag skal jeg på spinning i 1 time for første gang. Blir helt svett å tenke på det. Wish me luck!
Klem fra grevinnen og rugbrødet..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar