torsdag 8. juli 2010

Den store dagen...

Nå som vi har landet litt etter lørdagens bryllup begynner også minnene fra dagen og strømme på. Så nå kommer et lite referat fra dagen:

09.30 Tone sitter på Studio Alf og får håret krøllet opp. Tankene romler rundt i hodet og jeg er kjempe spent på hvordan dagen kommer til å bli. Det er deilig å sitte å slappe av etter en litt stressende morgen med to små barn, svigermor og en små stresset mann hjemme fra kl 06.00...Forlover Cecilie kommer etter en times tid og får ordnet håret sitt før hun springer i vei for å hente den vakre røde brudebuketten min og sjekke om jeg kan drikke med den antibiotikaen jeg spiser for lungebetennelse (selvfølgelig skal man være litt syk på den store dagen - men ikke værre enn at man står på bena hele dagen - uten feber!)13.00 Den flotte hvite Rolls Roysen henter meg utenfor frisøren. Jeg er rimelig stresset for det båndet jeg skulle ha rundt halsen var for stort og Cecilie måtte løpe rundt og få låne nål og trå så jeg fikk sydd det inn - bare 10 minutter før jeg skulle være i kirken. Men det gikk gitt selv om jeg skjalv rimelig mye på hånden der ja!

13.05 Jeg klamrer meg fast til armen til fetter Per Christian mens jeg kjenner hjertet dunke helt vilt. Kirkedørene går opp og 70 par øyne ser på meg...13.30 Vi er gifte og står uten for kirken og tar i mot lykke ønskninger. Sermonien var vakker, talen flott og sangen fra jentegjengen helt nydelig! Vi svarte ja på rett sted og nesen min rant i ett..Sjåføren vår Åge tok oss i mot ved kirketrappen med champagne og den lekre brudepyntede bilen. Også kjørte vi avgårde mens vi vinket kongelig til alle som stod igjen...14.30-15.30 Fotografering på Huestranda i Tjølling var koselig. Fotografen vår, Marit var fantastisk flink og fikk oss til å slappe av og smile på de rette steder. Til og med bilde av oss på utedo fikk hun gitt. (Gleder meg til å se dem!)15.40 Vi ankom Aspargesgården hvor det var rullet ut rød løper og alle 51 gjestene ventet på terrassen med champagne i glassene. Det var litt sol og litt overskyet og helt perfekt vær. Vi fotograferte oss med forlovere, mammaer, familie og til slutt alle gjestene ute i hagen. Kjempe fint sted for å ta bilder.

16.30 3 retters middag med deilig mat: Forrett: skalldyrtallerken med Julien Chardonnay,Hovedrett: Marinert svin ytrefilet med romanesco, spicy kremet saus og ovnsbakte poteter og Romeo Valpolicella. Dessert: Omelettsurprise iskake med bringebærsaus og marengsgratinerte frukter og Moscato d'Asti.Under middagen var det masse fine taler: fra brudgom, brud, forlovere, Helges søster Inger, svigermor Randi, venninne Anette og venninnegjengen Amistad. Det var sanger fra mamma, svigermor Randi, barna (!) og søsterene til Helge. Det ble klirret på glasser og trampet i gulv mange mange ganger så vi måtte opp på stolene og ned under bordet og kysse i ett sett!

20.30 Middagen er over og vi mingler, danser, drikker, danser, ler og prater...Pål og Kim spiller til dans og vi åpner dansen med "Everything I do (I do it for you)". Til tross for en diger tyllkjole med slep danset jeg mer enn jeg trodde jeg skulle med svogere, onkel, fettere, mann, venner og solo... Det ble mye venninne dansing og mye latter!

Bryllupskaken ble kuttet ved 23 tiden, tror jeg og den var en nydelig drøm av en sjokoladekake med hvit marsipantrekk og mørkerøde Amors piler og roser. Helt fantastisk! Helge skar så stort stykke til meg at jeg ble nesten kvalm så det ble bare den kaken jeg smakte gitt...

Vi fikk masse flotte gaver og enda mer penger! Så nå er huset enda mer velutstyrt og litt utstyr byttet ut. Helt fantastisk! Tusen takk alle sammen!!!!

Når bussen skulle gå tilbake til Sandefjord ved 02 tiden, til hotellet alle de overnattende gjester skulle sove på, var vi med bussen og hadde det kjempe gøy. For vår del ble det ikke noe nachspiel men noen av gutta holdt ut til 4 tiden.Dagen etterpå hadde vi en felles lunsj for alle som kom utenbys fra og da var det perfekt vær og vi satt ute i Park Haven og spiste. Mamma og svigermor kom ned med guttene og de var med og koste seg også.En helt fantastisk dag, natt og morgendag!Å gifte seg er noe som kan anbefales!!!
Klem fra Fru Lindstad (som har et svare strev med å huske sitt nye navn!)


PS! Vi har ikke så mye bilder enda siden vi ikke fikk tatt noe med vårt kamera og venter på fotografens bilder - så om noen flere har bilder er vi kjempe glade for å få kopier av alle bilder.

3 kommentarer:

Vigdis sa...

Gratulerer!

Ser ut til at dere hadde en kjempedag. Nydelig brudepar! Og artig å høre om flere som hadde sjokoladebryllupskake. I går var det tre år siden vi giftet oss :)

Størstepia sa...

For et herlig sammendrag av dagen!
Det er så vakkert med bryllup, får liksom alltid en klump i halsen av å se bryllupsbilder!!

Gratulerer som fru - etternavnet tar det tid å venne seg til, for meg tok det nesten ett år:-)

Klem fra størstepia

susan`s side sa...

Gratulerer så masse!