søndag 31. januar 2010

Vann+Barn=Gøy

Hva er det med vann og barn egentlig... De fleste barn elsker vann både i basseng, vask, badekar, spring, slange og glass! Bare sjekk ut disse badeengler som tok seg en liten dusj i går! Det startet med Theo som skulle dusjes - og digget det skikkelig:
Selvfølgelig ble storebror litt furt da han ikke fikk være med. Så da ble det dusjing på ham også!

lørdag 30. januar 2010

Julebord i losjen

På torsdag hadde muselosjen julebord med deilig mat, festlig selskap, pakker og god drikke. Når mørket senket seg var vi så heldige at vi fikk komme ut og titte i teleskopet til vertskapet. Da ble månen, mars og syrus studert inngående i et teleskop som var like stort som jeg er lang! Kult! Takk for en super kveld jenter - og spesielt til den fantastiske vertinnen!

Klem fra Tonemor

onsdag 27. januar 2010

Gamle leker blir som nye...

I dag har det vært planleggingsdag i barnehagen, så da må vi finne på noe gøy hjemme. Mor klatret inn på boden (eller det halve rommet som vi kaller det) og fant masse gamle leker fra Jonathan var 1-2 år. Gjett om det var gjensynsglede! Jonathan fant den ene leka etter den andre og sa "MAMMA jeg ønsket meg sånn" (var det noen som sa gullfisk humkommelse!?)

Så gamle leker måtte vike plass for nye i hylla på lekerommet/biblioteke og gamle venner måtte utforskes på nytt!
Det er nesten som når jeg finner frem sommer- eller vinterklærna som har vært pakket bort en sesong!! Hipp hurra - den hadde jeg glemt - er omkvedet da! Noen ting kommer jeg heller ikke inn i - så da er det ikke så gøy. Men nå tror jeg jammen jeg kommer inn i litt mer enn i fjor vår siden jeg nettopp hadde født. Så kanskje det blir gøy i år. We'll see!

Nå skal mor finne fram go boken "Noen kjenner mitt navn" som jeg holder på med nå, og lese litt mens minsten sover og Jona er opptatt med sitt! Så skal jeg slenge sammen en kyllingwok etterpå.

Ha en super duper dag!
Smil fra Tone

tirsdag 26. januar 2010

The Lindmussens to studio

Snart skal Lindmussene fotograferes av Bente Meland som har denne flotte bloggen: http://bm-foto.blogspot.com/. Hun jobber sammen med Lindmussen mannen og de har snakket litt foto over lunsjen. Så til helga tror jeg det blir fotografering av både barna - og litt med oss voksne. Det blir spennende! Vi tok ingen babybilder av Jonathan så nå skal vi forte oss å gjøre det mens Theo er liten. Men utfordringen blir å få dem til å holde seg i ro...Men er sikker på at Bente har noen triks opp i ermet!

Så om noen har noen morsomme og orginale bilde-forslag til hva vi gjøre og ha på oss osv...,er vi takknemlige.

Klem fra Tonemor

mandag 25. januar 2010

Tusen takk - en hyggelig gave!

På morgenkvisten tikket det inn en Award fra søte Villemo som har denne koselige bloggen: http://villemosverden.blogspot.com/. Tusen takk søte deg!!

Jeg fikk også en utfordring, nemlig å fortelle syv ting om meg selv! Ja ja - her kommer dem:

1) Jeg er helt fullstendig reise-gal og har abstinenser så det holder to ganger rundt jorden om kofferten ikke har vært i lufta på et år!

2) Jeg simpelthen elsker å være to barns mamma og har (som enhver guttemamma: verdens nydeligste gutter!

3) Jeg er en uforskammet grådig sjokoholiker med trang til de mørke med ekstra digg i..

4) Jeg har akkurat begynt å trene og digger det for første gang! Kanskje denne gangen blir det en fast vane...

5) Jeg har fast trekk til Leger uten grenser som gjør en fantastisk jobb. (liten oppfordring til dere som ønsker noen å gi til - og ikke vet hvem i jungelen av organisasjoner)

6) Jeg kjeder meg utrolig gjennom politiske debatter og hater at folk krangler (selv om de kaller det debatt og er venner etterpå!)

7) Jeg skulle ønske jeg hadde hatt guts til å bli koreograf, fotograf eller arkitekt som jeg drømte om når jeg var i "ungdommen"! (men gråter ikke av den grunn - og elsker jobben min!)

Vel vel - det var litt om meg.. Jeg sender utfordringen videre til jentene bak disse koselige bloggene:

http://www.galskap.net/

http://tovehd.blogspot.com/

http://mammaigen.blogspot.com/

http://havets-datter.blogspot.com/

Ha en fantastisk dag!

Smil fra Tone

torsdag 21. januar 2010

Jentetur bestilt...ohh lykke

I dag bestilte jeg billett til Stockholm en langhelg i April. Da skal vi møtes alle 7 jentene som har jobbet sammen for noen år siden. Dette er jentegjengen Amistad! Tradisjonen med å dra på jentetur har vært i flere år og vi bytter på å møtes i Oslo, Sandefjord, Stockholm og Malmø ettersom hvem sin tur det er å være vertinner. Det er altid helt fantastisk å være sammen! Tråden plukkes opp der vi slapp den sist vi så hverandre for 1/2 - 1 år siden. Det er høy glamor faktor, stort vin-inntak og latterkramper som varer fra første til siste dag. Vi har til og med vært på ferie sammen i Tyrkia - en hel uke med latter førte til langvarige magesmerter hos meg!!!

Her er et bilde fra Malmø hvor vi satte på oss like ringer med innskipsjonen AMISTAD (vennskap på spansk). Gjett om jeg gleder meg! Sammen med disse fantastiske jentene gjenoppleves minner fra Spania, Hellas, Tyrkia, Israel osv... De fleste av mine 8 sesonger ute var sammen med en eller flere av disse blomstene! vi begynte alle sammen som guider for Scandinavian Leisure Group (Ving, Saga, Always mm) og jobbet som altmulig innen administrasjonen etterhvert. Fantastiske år ca 1996-2000 +/-. Vi gav oss omtrent på likt hele gjengen og flyttet hjem til hvert vårt hjemland og fikk oss gardiner, jobb og lån! Men minnene er klare som i går!!! STO her kommer vi!!!!

Happy happy smil fra Tone med hilsen til alle jentene!

tirsdag 19. januar 2010

Utfordring til DEG

På den koselige bloggen til http://havets-datter.blogspot.com/ ligger denne utfordringen:

1: Gå inn på mine bilder/mapper
2: Velg den 6. mappen
3: Velg det 6. bildet
4: Sett det inn på bloggen din og skriv litt om det


Her er mitt bilde:
Dette bildet ble tatt 9.januar 2009 når jeg gikk gravid med nr 2 som ble født 15.mars. Jonathan og jeg er i ferd med å leke hunder og hopper rundt på gulvet og roper voff voff voff. Da jeg ble klar over hvilken lattelig figur jeg måtte være, måtte jeg ta et bilde av dette så jeg ble minnet om at jeg faktisk orket å leke med magen i 7 måned.

Utfordringen sender jeg videre til den som måtte ha lyst til å ta den. Tør du?

Smil fra Tone

Vafler og andre spislige ting...

I forrige innlegg skulle jeg teste å lage belgiske vafler i vanlig vaffeljern. Gikk det? JAAA. Ble det bedre enn vanlige vafler? NEEEI. Kommer jeg til å kjøpe belgisk vaffeljern for å få firkanta sprøe varianter? NEEEEIII IGJEN. Mens jeg var så godt i gang og kokkelere laget jeg noe morsomt som jeg fant oppskrift på i det siste Kamille. Nemlig müsli. Kjempe godt. Her kommer oppskriften:

HONNINGRISTET MÜSLI
150 g store havregryn (ikke lettkokte)
25 g av følgende: mandler, valnøtter, pekannøtter, hasselnøtter, gresskarfrøkjerner, solsikkefrøkjerner.
200 g honning
2 ss solsikke olje


Nøttene hakkes og alt det tørre blandes. Honning og olje varmes forsiktig og røres inn. Fordel blandingen på bakepapir og stek midt i ovnen på 175 grader og ca 15-20 minutter. Rør litt underveis. Blandingen skal bli gyllen. Ønsker du tørket frukt i blandingen, tas det i når blandingen er kald.

PS! Når du tar den ut, er den klissete og myk så la den stivne og bli helt kald før du har den i en lufttett beholder.

Smaker supert med yoghurt eller melk!Smil fra Tone
(nb bilder er lånt fra foodylife.com og aftenposten.no)

lørdag 16. januar 2010

To raske små menn...

Mens Jonathan vasket opp, benyttet Theodor anledningen til å stjele hundemat...De er to raske menn disse her! Godt mamma'n er super rask og rekker å avverge de fleste mini-katastrofer i heimen også! Nå skal vi straks lage belgiske vafler i vanlig vaffeljern. Lurer på om det går? Har fulgt belgiske vafler - oppskriften, men gidder ikke å kjøpe vaffeljern tror jeg. Referat følger!

Ha en god helg!
Smil fra Tone

onsdag 13. januar 2010

Grillsokker VS Grilldress

I kveld har jeg vært på symøte, og vi satt lenge å prata om hva som skal bli årets strikke prosjekt. Det må være raskt, morsomt og ikke for avansert for jeg er såå amatør på strikking! Konklusjonen var at det blir nok en lue. Men da jeg kom hjem og googlet litt fant jeg GRILLSOKKER på denne siden: http://www.pickles.no/grillsokker/ Er de ikke morsomme: Så nå får vi se - kanskje kone og mann får seg like grillsokker til sommeren! Grilldress blir det IKKE før vi har vært gift leeeenge!

Om noen har noen tips på andre lette og festlige ting som er lette å strikke, er jeg såå åpen for forslag! Bare pøs på!

I morgen er det Ikea tur på programmet. Da skal det bli teppe og reol til Theos rom + noe annet jeg ikke aner at jeg MÅ ha før jeg kommer dit! Me love Ikea!

Smil fra Tone

tirsdag 12. januar 2010

Velkommen til mammabloggene

Jeg kaster meg rundt og ønsker velkommen til Norges nye samlingspunkt for deg som er mamma og blogger! Mammabloggene.no er treffstedet som gjør det enkelt for deg å finne andre medbloggere, og samtidig få vist fram bloggen din til andre. Kjempe fin blogg som jeg gleder meg til å følge! Kast deg rundt og bli med du også. Jeg blir kjempe glad om du skriver min bloggs navn i mailen når du melder deg på til dem, så er jeg med i trekningen på gavekort fra Bodyshop. Vinneren kåres den 1. februar 2010, så passe på å gjøre det samme på din blogg - så kan du også bli med i trekningen!

Her har minstemann sovemorgen mens resten av familien er våkne. Mor skal snart på time for oppfølgning på lungepoliklinikken. Ellers er det ingen som helst planer i dag..

Ha en super dag!
Smil fra Tone

Sint, overrasket, glad, oppgitt, forført, henrykt, stolt...

En småbarns mamma mange utrykk igjennom dagen:
Siden Theo nå reiser seg men vaier som et flagg på en flaggstang i sterk vind, er det den grimasen du ser midt på og litt til høyre, som er mest brukt her i huset!

Go natt!

mandag 11. januar 2010

Dr Jonathan I presume....

I dag var jeg pasienten til Jonathan som lekte doktor. Men enten er det jeg som er pysete eller guttungen som trenger litt mer trening, for etter ti minutter heftig undersøkelser og diverse sprøyter og piller, tok han fram Handy Manny drillen sin, og begynte å "leke-borre" meg i magen! "Huff - hva gjør du nå?" spurte jeg. "Må bytte magen" smalt det fra poden med drillen...

Ja ja - er det mer trening hos dr.Jonathan som trengs eller mer sit ups hos ho mor mon tro??

Smil og go natt fra den ny-opererte

søndag 10. januar 2010

En søndag på biblioteket

I dag startet biblioteket med søndagsåpent! Hipp hurra tenkte jeg og kastet på Jona og meg klærne. Når vi kom dit var det eventyrstund med en hærlig dame som var så flink og morsom til å fortelle og spille gitar. Etterpå var det bløtekake og saft til alle. Ikke værst på en søndag!

Jeg hadde stått på venteliste for å lese Shantaram - men da jeg så at den var på nærmere 1000 sider med liten skrift forstod jeg at det var litt vel ambisiøst. Med to små i huset og full fart fra morgen til kveld får jeg spare de ekstreme mursteinene til ungene blir litt større. Så denne gangen kom jeg hjem med Mors Bok av Margaret Skjelbred. Håper å få med forfatterkvelden på Cordelias Hus til onsdag om det ikke kolliderer med noen annet, og da er den hun som skal presenteres med vekt på denne siste boken. Så da rekker jeg kanskje å komme litt i gang med den. Er det noen som har lest den?Til Jona ble det 4 filmer og 4 bøker. Sabeltann (som vanlig), Bamse, Nyskjerrige Nils og Babar. Så i kveld blir det bok kosing for hele familien!

Ha en super søndags kveld!
Smil fra Tone

lørdag 9. januar 2010

Månedens rakkerunge...

Her er vårt bidrag til konkurransen "Månedens rakkerunge" hos Fotoverden http://fotoverden.blogspot.com/2009/12/manedens-rakkerunge-januar.html.

Det er Theo som er rakker'n og her er han nesten 10 mnd.

Ha en fin kveld!

fredag 8. januar 2010

Stor pakke bestilt og hundrevis penger spart!

Som dere sikkert har forstått er jeg en skikkelig bokorm. En sånn irriterende en som sluker store mursteiner på et par dager og konstant har nesa i en bok og en annen verden. Slike er ofte medlem i en eller ti bokklubber. Jeg har vært medlem i de fleste, men melder meg ut når jeg har en periode når jeg ikke har tid til å passe på å avbestille det jeg ikke skal ha.

Nå har Bokklubben innmeldingstilbud hvor man får kr 750 i gavekort. Se alt det fine jeg har bestilt mot å betale porto på kr 125,-! (lua/skjerfet er det som er premien altså!) Gjett om jeg gleder meg til å få denne fine pakken da! Her blir det noe for både Theo, Jona og mor! Hurra...

Har du også lyst til å melde deg inn: gå inn på www.bokklubben.no. Så det var dagens anbefaling...

Smil fra en kald Tone (-20 ute!!)

Øvelse gjør mester...

Det er ikke bare Theo som øver seg i dag. Storebror har også tatt sine første skritt - i retning Sangstjerne! Siden han fikk penger til jul av mimmi'n sin, ble det keyboard på gutten i dag. Det var såå spennende. Aller gøyest var det å skrååle BÆÆÆ BÆÆ LILLE LAM inn i mikken. No need to say at dette er en leke som han skal ha PÅ ROMMET SITT! Tiden vil vise om dette var et lite gjennomtenkt kjøp... Har vel mine bange anelser!

Hilsen mamma'n med dotter i øra!

En liten biltur...

...er best å gjøre innendørs nå som det er så kaldt, synes Theo! Legg merke til at bilen, som er en 2000 modell First Rider med en del kilometer bak seg, er SVÆRT velutstyrt, med gir så han kan regulere i oppoverbakker, speil så han kan sjekke om noen følger etter, tute så han kan vasle Tassen at han kommer, telefon så han kan ringe en venn samt smokk dersom han skulle sette seg fast og bli litt lei seg... Hva mer trenger man vel da! Ja - og så er det oppbevaring av snadder under setet.. Her finnes riskaker og gulpeklut! God tur!

OJJJ - VOPS, NÅ FALT HAN AV!!!
JAAAAA NUTTE- MAMMA KOMMER NÅÅÅÅ!

torsdag 7. januar 2010

Hjelp - trenger teppetips!

Theo's rom er iskaldt! Selv om fyren står på fullt blir det ikke varmt. Så nå trenger vi et gulvteppe som kan lune litt. Kanskje den lille fyren kunne få leke litt på rommet sitt også. Slik det er nå, fryser han omtrent fast.

Så mitt problem er: hvor kan jeg kjøpe et stoort barneteppe som passer til de lysegule veggene?? Det bør heller ikke være kjempe dyrt! Her blir det nemlig gulp og sikkel ganske fort - så regner med det må byttes ut om noen få år...

Her er et bildet av rommet. (PS! Som du ser av magen er det et gamelt bilde for her er jeg gravid med Jonathan!) Den eneste forskjell er at gulvet har eike parkett og lyse grønne gardiner med hvite prikker. Så teppet bør passe til lyse gult og lyse grønt.. Litt utfordring? JAAAA! ..Blir super lykkelig om noen har noen tips!

Smil fra Tone

onsdag 6. januar 2010

Spinnvilt....

HURRA! Jeg holdt ut en hel spinning time i dag (første gang spinning & og første gang trening på veldig veldig lenge) med stretching etterpå. Og jeg som regnet med å "ta en Bridget Jones" og falle sidelengs av sykkelen av utmattelse og ikke kunne gå etterpå. Jeg var til og med forberedt på å kaste opp halv vegs.. Men nei dag - ikke denne jenta gitt! Men er rimelig sliten og tørst...phuuuu.... Så nå er mutter'n i gang!
Natta fra spinnville meg - som sikkert blir støl som et uvær i morgen!

Nybakt brød - og ny giv...

Som de fleste andre skal jeg prøve å være flink til å trene og spise sunt i år (også!). Men i år har jeg jo en movtivasjon i og med at vi skal gifte oss den 3.juli. Kjolen er bestilt i min størrelse, men har jo korsett og kan strammes inn... Og ikke minst trengs det litt oppstramming på grevinnehenget (armene altså!). Så nå gir mor jernet!

Jeg starter i dag med å bake favoritt brødet: Ingers rugbrød. Det er helt fantastisk godt, er sunt som bare det, lett å lage og metter leenge! Oppskriften på Ingers Rugbrød
(3 stk 2 liters former)

1,3 kilo fin, sammalt hvete
200 gram fin, sammalt rug
200 gram helkorn hvete
75 gram gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8-2 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs! Forhev deigen i 30 minutter, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 20 minutter. Deigen slås med igjen og helles/spas opp i smurte former. Heves på nytt i 20 minutter. Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).

I ettermiddag skal jeg på spinning i 1 time for første gang. Blir helt svett å tenke på det. Wish me luck!

Klem fra grevinnen og rugbrødet..

tirsdag 5. januar 2010

Spagetti - elve- tolv...

Hva er det som er så utrolig magisk med spagetti så alle barn digger det? Er det at det er så klissete og hærlig grisete? Er det at man kan putte lange tråder inn i munnen og draa dem langsomt ut (når mamma ikke ser...)? Eller er det kanskje at det blir så syykt mye gris?

Disse to her koste seg skikkelig med spagetti i dag kan du se! Jeg må innrømme at jeg synes spagetti bolognese er kjempe godt jeg også! Men jeg spiser litt mer sivilisert altså.... ;)
Ha en hærlig kveld!
Smil fra spagetti mamma

lørdag 2. januar 2010

Sov godt nissefar

I dag har alle nissene flyttet ned i kjelleren igjen... Hos oss pyntes det første uka i desember, men rett over nytt år er det takk og farvel til de rødkledde. Jonathan synes det var morsomt å av-pynte i dag og det ble til og med litt smak på pepperkakene som hadde hengt på treet med non-stop på.
Etter barna var i seng fikk jeg lurt far i huset til å se en skikkelig jentefilm. The Proposal... Jeg synes den var koselig - men han hadde nokså smale øyne på slutten...


Så nå kryper vi til sengs. Siste jule-ferie dag for far i huset i morgen...
Godt nytt år til dere alle!
Natta fra Tone