tirsdag 23. juni 2009

St.Hans tradisjon i Fjord'n

Her i byen har vi en flott tradisjon! Allerede i 1927 startet tradisjonen med båtkortesje i Sandefjord på sankthansaften. Flerer hundre båter stiller, litt avhengig av været, og tøffer i pyntet stil ut over fjorden. Rekorden var 1.000 båter da Kongeskipet var til stede under byens 150-årsjubileum i 1995.

Det er altid noen spesielle båter med som setter prikken over i'en. Hvalbåten Southern Actor eller Color Lines "Bohus" eller "Color Viking" bruker å lede ann og vikingskipet Gaia og andre gjester fra Oslofjorden er med på å lage en spektakulær kortesje...I fjor var Trygve Hegnars skip med full av amerikanere som synes dette var "oooh so spectacular..."Det er rart hvordan det altid var varmere i badevannet, altid masse "båtær" med uansett vær og altid kjempe gøy med bål på alle strendene... Nå når man er voksen ser man at det ikke akkurat er sånn. Noen St.hanser er det kaldt, det er skjelden badevann og skogbrannfaren gjør at man ofte ikke får lov å tenne bål...
Men uansett er det en flott tradisjon som jeg er kjempe glad i... Håper dette er en tradisjon som guttene også kommer til å bli glad i når de blir store. Om et par år har vi forhåpentligvis fått kjøpt oss en egen båt (noe slik som den på det nederste bildet ovenfor) så de kan oppleve denne tradisjonen fra egen båt... De som ikke har båt står nemlig rundt på alle strender og brygger og er rimelig misunnerlige... :-)
Hva slags tradisjon har dere i dag? Grillings, bål, leker???
God st.hans feiring til dere alle!
Klem fra Tone

Ingen kommentarer: