lørdag 8. august 2009

Den perfekte sommerdagen...

I dag har det virkelig vært det. Været var helt perfekt fra vi stod opp kl 8 så Jona startet dagen med å leke ute med en balje vann, skjell og kopper. Mens han holdt på sov Theo inne i vuggen sin og jeg malte noen barnemøbler. Når Lindmussen mannen stod opp, pakket vi bilen full med strand stærsj og dro på Meløsstranda i Lågendalen. Det var første gang vi var her, men stranden var perfekt. Litt skygge for Theo som sov godt i vogna, deilig sandbunn for Jona som strenet rett ut i vannet med hoven for å fange fisk og deilig for oss voksne med kort vei til vannkanten.
Men strandbesøket startet skikkelig pinlig. Jeg hadde nemlig flettet håret i dag, og tilfeldigvis var det en dame til like ved oss med lik frisyre. Jona ble nok litt forvirret i allt virrvarr med å pakke ut, få strandlekene på plass, håndkler rettet ut og alt som skal ordnes når man skal lage strand-camp for en dag. Plutselig så vi han strenet i full fart mot den andre damen som var på vei ut i vannet for å bade med kjæresten sin. Det var tydelig at han trodde damen var meg og nærmet seg faretruende fort - med hånden som nærmet seg bikinitrusen hennes. Og VUUUPS - så hadde han revet tak i bikini'n og ropt gledestråelde MAMMMAA! til henne!!!! Selvfølgelig så vi dette i sakte kino og prøve å stoppe ham uten at det var til noe nytte.. Heldigvis var det hyggelig mennesker som bare lo og synes han var søt. Han så vel rimelig rar ut også i det han forstod at det ikke var mammas bikini han stod og dro i med damen med halve rompen ute som skvatt skikkelig høyt!!! Ha ha ... Mossomt, som Jona sier!!!

Mens vi lå på stranden tikket det inn en sms med invitasjon til middag fra noen venner, så ettermiddagen ble også kjempe hyggelig med rømmegrøt og spekemat på verandaen deres. Guttene var så greie. Theo sov i vogna og Jona var super humør og sovnet som en stein når han kom hjem ved åtte tiden. Så deilig med flinke gutter.
Jeg må legge til at vi er kjempe glade for at de er så snille på natta. Jona sover som en stein fra 19.30 - ca 07.00 og våkner bare om han har mareritt eller må tisse. Theo sovner 18.30 og våkner en gang mellom 02-05 for å få litt mat og deretter sover han til et sted mellom 06.30-07.30. Noen netter sover han også gjennom. Men da blir mor selvfølgelig litt urolig - og detter nesten ut av senga når morgen kommer og jeg innser at han ikke har vært våken en eneste gang. Det er vel ikke helt vanlig når de bare er 5 mnd... De bør vel ha litt mat på natta egentlig??? Vi har ikke vekt han for det har skjedd på de nettene hvor han har spist veldig godt på dagen og kvelden han har sovet rundt.

Håper det blir fint vær i morgen for da er det planer om å dra på det årlige arrangementet,- Brødets Fest på Fossnes Kunstnerlandsby. Her skal barna som har gått gjøgler skolen til teatergruppen Stella Polaris ha prosjoner og oppvisninger i tillegg til at det er kunstnere som selger på markedet. Høres koselig ut så håper det er fint vær...Ha en flott dag i morgen og sov godt! Klem fra Tone

Ingen kommentarer: