torsdag 13. august 2009

Krakow here we come!

Jeg er med i en muselosje med 6 gamle skolevenninner som i flere år har snakket om å dra på tur. I går fikk vi endelig bestemt oss og boket fly til Krakow! Siden jeg er ganske grønn på Krakow og ikke minst Polen har jeg lest og lært litt i dag.
For alle andre som ikke er helt sikker på hvor og hva i all verden - men har hørt det er fint, kommer nå en liten kort versjon fra wikipedia:

Kraków er en av de største og eldste byer i Polen. Den har status som distriktsnivåby, og er hovedstad i regionen Lille-Polen og det lillepolske voivodskap. Kraków ligger ved elven Wisła og er siden andre halvdel av 2007 befolkningsmessig Polens nest største by, med over 750 000 innbyggere. Sammen med omkringliggende områder utgjør den Kraków-agglomerasjonen med 1 200 000 innbyggere. Byen regnes som en av Europas vakreste, og er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Kraków har tradisjonelt vært et av Polens ledende sentre for vitenskap, kultur og kunst, og var landets hovedstad fra middelalderen og frem til 1609, da hovedstaden ble flyttet til Warszawa. Byen regnes som Polens kulturhovedstad, og trekker til seg over 7 millioner turister årlig.

Så nå er det bare å telle dager til vi skal dra i oktober. Dersom noen har noen gode tips på steder man må få med seg i Krakow er jeg kjempe glad!

Klem fra Tone

1 kommentar:

Anette {foreldremanualen} sa...

Vi var i Krakow for et par år siden - bodde i gamlebyen og så alle de typiske turistsightene der.

Ellers er det jo ganske billig å spise, drikke og shoppe - så det kan jeg absolutt anbefale!

(ligger bla et gedigent shoppingsenter like ved hovedjernbanestasjonen).