torsdag 3. september 2009

Mitt beste ferieminne-Amazonas

Her kommer en utfordring til mine venner: Cathrine fra http://cathrinefinurligeverden.blogspot.com/, Heidi fra http://heidi-supermama.blogspot.com/ og Mariann fra http://www.mariannsblogg.com/! Om du fikk reise tilbake til et av de steder du har vært på ferie i morgen med alle kostnader betalt-hvor ville du dratt?

Her er mitt drømmeferie reisemål:Ariau Amazon Towers i Amazonas, Brasil. http://www.ariautowers.com/. Lindmussen mannen og jeg var der i 2002 når vi hadde vært kjærster i et års tid..

Tenk deg et sted mitt i Amazonas hvor det ikke er noen veier, ingen store byer og ingen hus. Mitt oppe bland tretoppene er det en liten landsby på påler med små runde hytter, svømmebasseng og små hengende brygger som går i flere kilometer i rundt i skogens tretopper. Overalt hopper det små apekatter rundt som bare har lyst til å leke med deg og ligge og sløve i hengekøyene som henger overalt. De eneste lydene du hører er jungelens lyder.

Når solen senker seg ligger du bedagelig i en hengekøye og hører fjerne brølelyder fra brøleapene, mens de små apekattene og papegøyene sitter på rekkverket og titter på deg. Når mørket kommer, blir du med en båt og kjører deg oppover elven til en landsby opplyst av fakler, hvor innbyggerene har laget stekt krokodille og hjemmelaget brennvin til deg. Og du blir underholdt av små hoppende indianere som er halvparten så høye som deg og halvnakne. Dagen etter er det pirajafiske i solnedgang og overlevelse kurs i jungelen! Det er helt sant - det er akkurat sånn det var!

Stedet ble bygget i 1987 av Dr. Francisco Ritta Bernardino som var inspirert av Jacques Causteau. Denne mannen traff jeg forresten i heisen i Manaus etter å ha vært der. Han sa ikke hvem han var bare spurte høflig om vi hadde hatt en hyggelig tur til Ariau. Først etter vi hadde gått ut av heisen skjønte jeg hvem det var! Stedet er aldeles fantastisk med både kapell om man vil gifte seg, helikopterdekk dersom man kommer luftveien, meditasjons pyramide og landingsplatform for romskip (mannen har humor!). Vi skulle egentlig bare være dere 3 netter, men ble så forelsket i stedet at vi ble enda et par dager. Til sammen reiste vi rundt i 3 uker i Brasil - men dette var det flotteste og mest fantastiske stedet av dem alle...(Siden vi ikke hadde digital kamera får jeg ikke lagt inn bilder av oss der-men må få gjort dem om til digi..)

Jeg håper virkelig vi kan ta med Jona og Theo dit en vakker dag, for det er virkelig et av verdens mest unike hoteller! Det er viktig å ta vare på og, ikke minst, ta frem gode ferieminner når man ikke har anledning til å reise bort.. Stadig vekk titter jeg på bilder fra reiser - og hadde det ikke vært for alle disse kjære minnene hadde jeg nok ikke klart å holdt meg på norsk jord så lenge av gangen som nå.... Er jo litt reisegal jeg da...

Nå mine venner: hvor ville dere reist tilbake om du fikk sjansen i morgen!? Får jeg bli med deg på en liten mimre-tur?

Bon Voyage fra Tone

2 kommentarer:

Anette {foreldremanualen} sa...

Så mange eksotiske reisemål du har på lista di!

Ser blant annet at du har Koh Tao i 97 - Toril og jeg var der i 98! ;-)

Har vært i Thailand etter det, men vet ikke om jeg vil reise tilbake til Koh Tao. Har hørt rykter om at det er ganske annerledes nå, og jeg ønsker liksom ikke ødelegge de vakre minnene mine!

Mariann sa...

Takk for utfordring Tone.. Den er notert og vil komme så snart jeg får tid til å skrive det ned :-)