mandag 23. august 2010

Mais sesongen er i gang!

I helga var Jonathan og jeg og plukket mais til den store gullmedaljen. Ingen andre høste-turer går like fort. På 10 minutter er posen full og vi har deilig mais et år fremover! Prisen er heller ikke ille: kr 30,- per kilo!
Jonathan fikk fort teken på det og jaktet på de største og skrellet i vei!!!

Så nå blir det spareribs og grilla mais en dag.

Amerikansk spareribs med grillet mais
(4 pers.)

ca. 2 1/2 kg spareribs
ca. 3 liter Coca-Cola
amerikansk grillsaus
4 store mais
500 g smør
1 liter H-melk eller fløte
kryddersmør
salt
pepper

Spareribs tilberedes hel. Kjøttet blir saftigere og det er lett å dele den opp etter at den er ferdig grillet. Legg spareribben i en stor kjele og fyll på med Coca-Cola og vann til det dekker. Kokes i ca. 30 minutter. Ta spareribben opp, avkjøl og gni den inn med amerikansk grillsaus. Legg spareribben i plastpose for oppbevaring i kjøleskap til dagen etter. Maisen kokes i melk og smør dagen før grilling. Fyr opp grillen i god tid. Spareribben grilles i ca. 15-20 minutter, til kjøttet får fin farge og blir sprøtt. Snu ribben ofte. Den allerede ferdigkokte maisen grilles på litt svakere varme i 5-8 minutter. Server spareribs med varm grillsaus og mais med salt, pepper og kryddersmør
yammiiiii
God natt fra Tone

1 kommentar:

Størstepia sa...

Så moro å plukke mais med barna da:-)
Litt anderledes enn å plukke bringebær eller blåbær liksom:-)
Ha en fin ny uke!
Klem fra størstepia