onsdag 11. november 2009

Verdens flotteste hotell - en utfordring...

Noen ganger er det lov å drømme seg litt bort. Akkurat nå drømmer jeg meg bort til det mest utrolige hotell i verden: Burj Al Arab i Dubai. Jeg var på studietur her i 2002 og ble totally stunned! Har du sett noe så utrolig!

Når vi kom inn på hotellet, ble vi møtt av en lobby med enorm fontene som sprutet sine vannstråler i takt med musikken. Det var rent gull i vegger og gulv og naturligvis kunne vi ha landet med vårt helikopter på taket om vi hadde hatt et. Vi fikk ikke konfirmert at vi fikk komme på besøk før vi stod på utsiden fordi det var veldig mange prominente gjester der pga en stor golf turnering med bl.a. Tiger Woods. Men antagelig var det ingen kjente i resepsjon som kunne ta anstøt av vårt ringe besøk for øyeblikket så vi fikk en akutt audiens med verdens mest luksuriøse hotell.. Om jeg skal være ærlig var det så mye luksus der at det var til å bli matt av. Du vet alle de små flasker med shampo, balsam osv som står påp hotel-bad? Vel - her var det store parfyme flasker og alaskens hudkremer til disposisjon - som man naturligvis fikk med seg... Tv fjernkontrollen hadde styring over alt man kan tenke seg fra internett, til varme, til gardiner, butler, peis, bad osv..

Burj Al Arab ble bygget av arkitekten Thomas Wills Wright og det tok 5 år å bygge hotellet ferdig. To av årene gikk med til å bygge den kunstige øya hotellet står på, for hotellet ligger 280 meter ut i havet. Ikke så rart at Burj Al Arab er selve landemerket til Dubai. Med sitt eksteriør er hotellet et enormt seil der ute på havet. Seilet utgjør noe slikt som 168.000 kvadratmeter.

Et rom (eller suite) på Burj Al Arab koster ca 10.000 kroner natten. Men da snakker vi om de små rommene på i underkant av 170 m2. Burj Al Arab har 202 suiter med alt som tenkes kan av fasiliteter og gullbelagte flater. Av de åtte spisestedene er nok den undersjøiske roterende fiskerestauranten der man sitter rundt et kjempesvært akvarium det mest spektakulære. Men sukk - det holder for en sliten 2 barns mor det altså. Vi er vel ikke vanskelige...

HVILKET ER DITT SPRØESTE HOTEL MINNE?

Tusbach ala heir fra Tone
Eller god natt på godt norsk..

Ingen kommentarer: